Miért jó klasztertagnak lenni?

A klaszter szakosodott (többnyire iparágon belüli) vállalkozások és intézmények összefogását jelenti egy adott régión belül, melyek arra szövetkeznek, hogy innovatív együttműködés által közös terméket, szolgáltatást, technológiát hozzanak létre, működtessenek és értékesítsenek a tagok egyedi érdekeinek sérelme nélkül, kihasználva a közösen végzett munkából fakadó előnyöket. Az AI3PA Smart Klaszter célja egyértelmű. Szeretnénk egy jól működő, egymást támogató vállalkozói közösséget létrehozni.

Magyarországon az elmúlt évtizedben indult meg látványosan a klaszter alapú vállalati együttműködések fejlődése, sok esetben uniós és hazai pályázati forrásoknak köszönhetően. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a hazai klaszterfejlesztési program részeként a klaszter menedzsment szervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának fejlesztése, illetve a klaszterek hatékony működtetése. Az akkreditált klaszter cím megemelt minőségi elvárásait az AI3PA Smart Klaszter 2017-ben ismételten teljesítette, így méltán vagyunk büszkék az akkreditált klaszter cím további használatára.

Az AI3PA Klaszter 2017. szeptember 30-án benyújtotta pályázatát a GINOP 1.3.2 a Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatás nyújtásának támogatására. Ez a pályázat 2018 tavaszán pozitív elbírálásban részesült, melynek eredményeként a klaszter szervezet olyan támogatott forrásokhoz jut, amelyek lehetővé teszik a klasztertagok igényei szerint meghatározott célok megvalósulását.

Ilyenek például:

-          külföldi kiállítások és vásárok, amelyeken a klaszter tagvállalatok egy közös arculattal, közös platformon jelenhetnek meg

-          a klasztertagok igényeire szabott szakmai rendezvények, konferenciák megszervezése (lásd 2017. november 24. konferencia; 2018. november 29-i nemzetközi klaszter konferencia), melyen a klasztertagok ingyenesen vehetnek rész

-          szakmai utak

-          közös projektek, jó gyakorlatok megosztása

-          workshopok (szintén egyedi igényeknek megfelelően)

-          innovációs klub rendezvények, benchmarking klub rendezvények

-          step by step ipar 4.0 klub

Amennyiben szeretne klasztertagnak jelentkezni, kérjük töltse ki és e-mailben küldje meg a mellékelt belépési nyilatkozatot és adatlapot. Rövid időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A tagságnak feltétele a honlapon is megtalálható klaszter Alapítói Okirat és SZMSZ megismerése és elfogadása. Az új tag felvételéről a Gesztor határoz a klaszter szakbizottságok tájékoztatása mellett. 

 

Belépési nyilatkozat

Melléklet